Acasă » Biserici din comuna » „Lucrând în ogorul Domnului“ cu tinerii din Satu Nou – Belceşti

„Lucrând în ogorul Domnului“ cu tinerii din Satu Nou – Belceşti

În parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, Satu Nou – Belceşti, Protopopiatul Hârlău, din Duminica I până în Duminica a V-a din Postul Mare a avut loc seria de cateheze cu titlul „Lucrând în ogorul Domnului”.

 

În cadrul acestor întâlniri, desfăşurate în sala de conferinţe a parohiei, s-au dezbătut diferite teme ce au vizat preocuparea duhovnicească a credincioşilor din parohie. Temele au fost alese pentru toate categoriile de vârstă. Iniţiativa organizării acestor întâlniri a aparţinut tânărului Andrei Florariu, student la master în anul I la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi. Prezentarea temelor a fost făcută de preoţi din Protopopiatul Hârlău, dar şi de alţi preoţi din Arhiepiscopia Iaşilor care se remarcă prin activitate misionară, pastorală şi teologică deosebită.

În Duminica Cuvioasei Maicii noastre Maria Egipteanca invitatul parohiei Satu Nou – Belceşti a fost părintele Dumitru Păduraru, preot misionar de caritate la Biserica „Sfinţii Atanasie şi Chiril” din Iaşi şi redactor-colaborator la Radio TRINITAS. „Scopul acestor cateheze a fost acela de a oferi posibilitatea credincioşilor să aprofundeze viaţa duhovnicească prin adresarea întrebărilor care îi frământă.

Bucuria noastră a fost mare când am observat că de la o duminică la alta numărul tinerilor care au participat la aceste întâlniri a crescut. De aici înţelegem că întrebările tinerilor de astăzi sunt diversificate şi trebuie dezbătute sub forma acestor întâlniri în care ei se pot adresa în mod direct”, a mărturisit părintele paroh Vasile Florariu. Ca urmare a interesului arătat faţă de astfel de activităţi, în perioada următoare colaborarea cu tinerii din parohie se va intensifica.

„Dorim să realizăm un grup stabil de voluntari care să se implice activ la viitoarele activităţi culturale, sociale şi sportive ale parohiei”, a spus Andrei Florariu, care dirijează de mai mulţi ani corul parohiei Satu Nou – Belceşti.

sursa: Doxologia.ro


Lasă un comentariu

Modificare Dimensiune Font